רכיבים:
3 כוסות (300 גרם) שיבולת שועל עבה
3 ביצים L
1.5 כוסות יוגורט טבעי 3% ללא תוספת סוכר, או 2 גביעי קוטג' 5%
2 כפות גרעיני דלעת ו/או חמנייה קלופים
כפית גדושה אבקת אפיה
ניתן להוסיף תבלינים לפי הטעם (זעתר, צ'ילי, עשבי תיבול, גרעינים אחרים)
הוראות הכנה:
*לערבב היטב את הביצים והמלח עם שיבולת השועל,
*להוסיף בהדרגה את היוגורט/קוטג', ואח"כ את הגרעינים ואבקת האפיה
*לאפות בתבנית אינגליש קייק ב-180 מעלות ל-35 דקות, רצוי לבדוק עם קיסם.
*לאחר שהלחם מוכן, רצוי להוציא מהתבנית ולהניח על רשת, למנוע היווצרות לחות בתחתית.
*לפרוס כשמתקרר.
**תודות לעפרה זריבץ' על המתכון והתמונות:)