מצרכים:
- 1.5 כוסות (150 גרם) שיבולת שועל (קוואקר) עבה
- 1 כוס (200 מ"ל) חלב חם (אפשר צימחי)
- 2 תפוחים, חתוכים לריבועים, או מגוררים- לפי הטעם
- 1/2 כפית קינמון
- 3 ביצים
- 2-3 כפות אבקת סוויטנגו
- 5 גרם מלח
- 3 כפות פסיליום
- 1 כפית (100 גרם) אבקת אפייה
- 80 גרם אגוזים
- 2 כפות (80 גרם) שמן צמחי
- לקישוט – שקדים פרוסים
הוראות הכנה:- בקערה להשאיר את שיבולת השועל עם החלב החם ל-15 דקות
- לערבב היטב את התפוחים עם קינמון, ביצים, ממתיק ומלח
- לערבב את הקוואקר עם תערובת התפוחים,
- לערבב היטב את הפסיליום עם אבקת האפייה, ולהוסיף לעיסה
- רק בסוף להוסיף את השמן
- להשאיר לנוח 15-20 דקות
- לכסות תבנית אפיה עגולה מתפרקת בנייר אפיה רטוב
- לאפות ב-180 מעלות ל-45 דקות, לא טורבו.
- בתאבון!
- **באדיבות דמיטרי צימבלר
